AKTUALITY - REPORTÁŽE - POZVÁNKY
NÁZORY - KOMENTÁŘE - DISKUZE

Email info@nasekosmonosy.cz
Telefon 725 244 482
Facebook Naše Kosmonosy Naše Kosmonosy
 

Naše Kosmonosy

  • Zvětšit písmo
  • Původní velikost písma
  • Zmenšit písmo
Home Názory Pohled na včerejší jednání zastupitelstva v Horních Stakorách

Pohled na včerejší jednání zastupitelstva v Horních Stakorách

Email Tisk PDF

Jak to vidim ja.jpgLetos jsem si dal zhruba půlroční pauzu v zálibě navštěvovat jednání našeho zastupitelstva a přinášet vám z těchto zasedání jakýsi pokus o reportáž.  Důvodem pauzy bylo pracovní zaneprázdnění – a po včerejšku si musím říct, že je dobře, že tolik práce bylo a je. Protože včera jsem spolu se zhruba dvacítkou dalších občanů zahodil do kanálu přes dvě hodiny života. A to, že v tělocvičně byla zima, bylo nakonec zcela zanedbatelným problémem.

Neúcta, nenávist, neznalost, nevědomost, nepřipravenost, netolerantnost, neslušnost, chybějící respekt. Nejasné podklady, dlouhé minuty trvající diskuze doslova o ničem (čest výjimkám, na které by ale stačily prsty jedné ruky nepozorného pracovníka pily).  Nejasná usnesení, diskuze o dvojitých záporech v navržených usneseních a dlouhé diskuze co s nimi, slovíčkaření. Ignorování občanů – žádné promítání podkladů, žádné slibované připravené výtisky projednávaných návrhů, ba ani jsme starostovi a zastupitelům nestáli za to, aby nám sdělili, kolik peněz budeme platit dle nově přijaté vyhlášky v roce 2016 za odvoz odpadů; ani jsme se nedozvěděli, o čem je vlastně vyhláška o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města. Jestliže starosta k těmto bodům řekne „podklady jste dostali, máte něco do diskuze, nemáte, jde se hlasovat,“ jedná se o ignorování zhruba dvacítky přítomných občanů města – voličů. Celé to tak nějak připomínalo dobu starostování pana Dlouhého.

Téměř polovina přítomných zastupitelů nepromluvila za dvě hodiny jednání snad ani slovo. Když měla zasáhnout do diskuze právnička města, mlčela, a nechala zastupitele, ať se v těch nejasnostech patlají sami. O tom, jak to asi funguje na úřadě, může svědčit i slušně vedená diskuze mezi právničkou a šéfem správního odboru na téma „kdo vlastně posílal poptávky na výběr dražitele Šmaku.“

Mnohdy je ale paradoxně lepší na jednání nemluvit. Působí totiž dost trapně, když jedna zastupitelka znenadání zcela mimo diskuzi sděluje, že ona ani její kolegyně ze školy si o odměny z krajskéhop rozpočtu nepožádaly, že si o ně požádal jen pan ředitel, který „se teď veze na vlně“. Doslova prasecky se ale opět choval vítěz voleb – za dvě hodiny jednání přitom kromě slovního útoku na realizátory akce Černínův památník a předem připraveného osobního útoku na hornostakorského zastupitele nepředvedl vůbec nic. Mlčel. Svých deset minut slávy před obecenstvem si užil, oponenty ponížil, sám sebe za práci pro město vyzdvihl a asi nechybělo málo, aby dosáhl i zaslouženého vyvrcholení. 

Ten, kdo tohle někdy viděl nebo uvidí, bude mít při dalším sestavování kandidátek bezesporu obrovskou touhou dostat se do zastupitelstva, nebo se aspoň nechat napsat na kandidátku. Vždyť zastupitelé přeci napínají veškeré své síly ve prospěch obce, o čemž přesvědčují s grácií sobě vlastní na každém svém jednání. Kdepak, tohle zastupitelstvo není v ničem jiné, než ta předchozí. Natožpak lepší.

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript   

Přidejte svůj komentář

Very HappySmileWinkSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughingMadRazzEmbarrassedCrying or Very SadEvil or Very MadTwisted EvilRolling EyesExclamationQuestionIdeaArrowNeutralMr. GreenGeekUber Geek
Vaše jméno:
Komentář (zde můžete používat HTML tagy):
  Ověřovací kód. Pouze písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
10 Luboš Dýčka napsal(a) v Sobota, 23 Duben 2016 14:08
Vážený pane Bizone,

díky za odpověď na blogu. Prosím kontaktujte mě, abych nemusel se na Vás obracet přes blog. Omlouvám se. Děkuji za pochopení.

Luboš Dýčka
Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 21 Duben 2016 01:31
Ještě k vodovodu pro Chaloupky. Zlepšilo se zpravodajství městského webu. Bylo by možné zavést na webu města podávání zpráv o tom, jak probíhá akce "Chaloupky"? A to až do konce akce? O tom, jak je to závažná akce, zde nemusím už psát. To, co zde bylo již uvedeno jinými, bohatě stačí, alespoň pro skutečně kompetentní a chápavé tak, jak se patří.
Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 21 Duben 2016 01:04
Pane Dýčko, ozvu se na svém blogu.
Luboš Dýčka napsal(a) v Čtvrtek, 21 Duben 2016 16:47
Vážený pane Bizone,

byl jsem si zaběhat a teď jdeme se synkem individuálně trénovat. Moc se těším na Vaše řádky. Vím, že by bylo synka lepší vidět, ale mohu Vám zaslat nahrané video, kde hraje atd. nebo náš trénink.

Na internetu je toho spoustu a různých debat o fotbale, ale o čem píšete Vy - to je pohled jak to uvnitř svého srdce cítím. Dokonce se trefujete pozitivně do hráčů, které jsem měl moc rád - hlavně Z. Zidana. Kdybych sledoval naší fotbalovou ligu, tak se vůbec nenadchnu pro fotbal, ale dívat se na španělské fotbalisty a jiné, kteří ovládají míč to je umění, krása, život....

Navíc jste velmi hluboký člověk, který to umí okořenit humorem a selským rozumem...Delší dobu jsem měl skvělého přítele moudrého faráře, který ohromoval i lidi nevěřící svým moudrým a laskavým humorem.

Ozvěte se jak chcete, rád bych Vás poznal osobně, ale respektuji Vaše soukromí a "stín". Připomíná mi to také jednu hezkou knížku Rybář, duchovní otec Petr atd.....Také zůstával v ústraní a přitom by mohl přednášet na nejlepších univerzitách...

Mějte se moc fajn a čekám na Vaší odpověď.

S úctou Luboš Dýčka
 
Helena Šimková napsal(a) v Pondělí, 04 Leden 2016 17:46
Na zasedání jsem také byla, díky za trefný zápis. Sdílím stejnou nejistotu, zda brát způsob jednání jako vtip nebo smutnou skutečnost. Interpelace z řad občanů v závěru byla jedna. Vystoupila paní z Chaloupek s velmi naléhavým problémem, v Chaloupkách vyschly studny a tato osada zůstala celé léto bez vody. Kupovali si cisterny s vodou, což dle jejích slov není právě levné a nevyřeší problém praní v pračkách, splachování apod. V podstatě katastrofální stav. Ukázalo se, že ještě několik přítomných je z Chaloupek. Pan starosta přistoupil k ním a ujistil je, že o situaci ví, vedoucí správního odboru pan Šimon slíbil, že se na zavedení vodovodu do Chaloupek pracuje. Debatu sledovalo jen pár zastupitelů, kteří seděli v blízkosti občanů. Zarazilo mě, že ostatní v čele stolu se volně bavili mezi sebou a zvedali se od stolu.
Luboš Dýčka napsal(a) v Středa, 20 Duben 2016 19:37
Dobrý den vážený pane "Bizone",

moc se mi líbí Vaše články či postřehy z fotbalového prostředí. Půjdu k věci. Srdce mi rezonuje s Vašemi myšlenkami na fotbal...

Jsem takovým pomocným trenérem mladší přípravky (8 -9 let). Trénuji především svého malého synka 9 let. Trénuji ho individuálně a myslím, že nám naše práce přináší dobré plody. Synek je tahounem mužstva, nebojí se vzít herní situace na sebe a tak rozhodnout ve prospěch mužstva.

Trénuji s ním hlavně práci s míčem. Děláme různé slalomy, levou nohou, pravou nohou, oběma atd. Učím ho různé kličky a kdy jakou kličku použít a bavíme se o tom, kdy je lepší použít tu a tu...

Moc se mi líbil Váš názor na odrazovou stěnu, kterou bohužel za naším panelákem nemámeSad, ale chodíme na místní umělku, kde ji využíváme (pokud tam je místo). Synek hraje oběma nohama. Stále čerpám z různých zdrojů internetu a učím se....

Chtěl bych pro synka vypilovat tu nejlepší možnou techniku. V tom vidím klíč k úspěchu a radosti ze hry. Myslím, že by jste nám mohl alespoň na dálku pomáhat. Myslím, že jste odborník a máte cit pro pozorování detailu. Bydlíme ve Východ. Čechách v Rychnově nad Kněžnou. Právě spěchám na klubový trénink, ale nejvíce se těším na náš individuální trénink. Tím dýchám, i když to je někdy náročné na čas atd. Mám ještě dvě dcerky (15, 13 let) hrají volejbal.

Moje představa by byla taková, že by jste nám mohl radit, na čem právě pracovat, co používat atd. Kdyby jste měl vnuka, či synka a teď by jste ho měl individuálně trénovat, na čem byste nejvíce pracoval atd.

Oslovuji Vás, protože cítím, že takových lidí je v naší zemi málo. Máte cit a nemusíte mít ani profi licenci.

Dejte prosím vědět a díky za odpověď.

S úctou

Luboš Dýčka

můj email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Pavel Janeček napsal(a) v Úterý, 12 Leden 2016 09:40
Dobrý den, paní Šimková i Bizone, popravdě řečeno situace v Chaloupkách je sice komplikovaná, ale nijak se nevymyká situaci v jiných částech republiky. Suchá zima a následné suché léto - to nepomohlo hladině podzemních vod. Nezávisle na této situaci (tedy PŘED vyschnutím studní) řešila rada města jiný problém s vodou v Chaloupkách a dala do běhu napojení vodovodu do Chaloupek. Není to nic tajného, rozeběhla se řada jednání a) VaK b) Dolní Stakory, na jejichž řad se chceme připojit c) hledání cesty - vlastnictví pozemků d) projekce - je to bohužel stejný projekt, jako kterýkoliv jiný. Věřím, že vodovod bude brzy hotový. Osobně jsem překvapený z jiné věci, že napojení jakýchkoliv občanů České republiky (s vyj. skutečně odlehlých samot 20km od zbytku civilizace) na vodovodní řad řešíme až v roce 2016! Hlavně, že za evropské i místní dotace podporujeme výstavbu kdejaké plechové haly a jiné - i bez dotace - výdělečné aktivity.
Bizon napsal(a) v Úterý, 12 Leden 2016 01:15
Paní Šimková napsala nejen velmi kvalitní příspěvek, ale také velmi závažný. Čekal jsem až do dneška, zda se někdo ozve k jejímu příspěvku. Bohužel! Přemýšlím o tom, jak dlouho by to trvalo, kdyby v Chaloupkách mělo chalupy několik ministrů z nějaké "srdci blízké" strany. Pokud jde o Chaloupky, mají zastupitelé příležitost ukázat, že na akci mají mimořádný zájem a že se nespokojí jenom s vyjádřeními pánů starosty a Šimona a že budou situaci sledovat s nezvyklou, přímo dotěrnou pozorností. Mezi zastupiteli jsou lidé, kteří k tomu mají zkušenosti a kvalifikaci.

Paní Šimková, díky za informace. A pro zastupitele : Pánové, časomíra je už spuštěna! Na kůň, jak by řekl staročesky Jan Žižka.

A ještě něco : na obecním úřadě pracuje nějaký pan Kozlík. Může někdo sdělit, kdo to je a co je jeho okruhem činnosti?
 
Vlastik naposledy napsal(a) v Neděle, 27 Prosinec 2015 16:06
"Zkuste psat poctive, pravdive, s uctou"(...)

Vy jste snad spadl z te davno pokacene lipy nebo mate pochroumanou moralku, ci dokonce osobnost, naznacujete-li, ze takto vede svuj blog pan Odnoha!
Bizon baskervillský napsal(a) v Pondělí, 28 Prosinec 2015 01:11
Tekutá, kapající nenávist. Bravo, Bořivoji! Pokud nejste Bořivoj, tak podobný způsob chování. Jste pro vaše neuvážené, vzteklé chování velmi snadný terč pro ostřelování. Zřejmě jste zvyklý, že každý vám jde raději z cesty pro vaši agresivitu a snahu vyhrát za každou cenu. Nelámu nad vámi hůl, za rok, za dva roky budete schopen zúčastňovat se přínosně diskuzí, pokud se naučíte analyzovat diskuze, pokud pochopíte, v čem vězí kvalita diskuzních příspěvků. Dnes je hodně odborných knih o správném psaní dopisů, odborných textů, básní, povídek a diskuzí. Kupte si nějakou a budete koukat, co všechno se už dávno ví a jak se dá psát, aby se člověk vyhnul naivnímu vztekání, kterým každého znechutí a kterým se sám dehonestuje.

A nyní mě již omluvte, musím se ještě obrátit na další čtenáře tohoto webu. Přátelé, jistě se mnou budete souhlasit s hlubokou moudrostí chovatelů hovězího dobytku : "Kdo na vánoce rád kravám dává, dvakrát dává."
 
Vlasta napsal(a) v Neděle, 27 Prosinec 2015 16:01
Proc by meli zastupitele psat sve nazory na webovy blog polozapskleho obcana? To mi, tez anonynmi Bizone, hlava nebere.

Proc bych ja mel mit svuj blog? Musim mit i vyucni list cechu kucharskeho, abych v restauraci mohl reklamovat nevydareny gulas?
Netreba.

Osocujete tady prispivajici, ze nespravne diskutuji. Sam jste tady nabidl celou paletu argumentacnich faulu.

A ja se tedy loucim, trham svou nohou a jdu se podivat na ty vase doporucovane "novinky," neb s nimi prozatim nemam zkusenost.

Za roky, co zde ziju, jsem "kvalitni Odnohovu praci" proste nedetekoval. Kvalitne odvedenou praci predstavuji si a definuji jinak.

Mate pravdu, na tu zumpu tady proste nemam.
Bizon napsal(a) v Sobota, 26 Prosinec 2015 12:49
Jsem rád, že se ozval zastupitel ing. Janeček. V Kosmonosech se k problematice ozývají ještě zastupitelé Boubín, Štěpánek a Blecha. A ještě něco : tak jako existuje mlčící občanská většina, tak existuje v Kosmonosech i mlčící zastupitelština. Pokud pro mlčící zastupitele není dostatečně nóbl web Naše Kosmonosy, mají zákonem umožněnou možnost svoje názory sdělovat v Kosmonoském zpravodaji. Je nás dost, kteří bychom si jejich názory rádi přečetli. A také bychom se trochu dověděli, koho jsme to vlastně volili.
Bizon baskervillský napsal(a) v Úterý, 22 Prosinec 2015 11:42
Pánové podepisující se Jura a Vlastimil Necech názorně předvedli to, čemu se říká křivácké diskuzní příspěvky. Bez ohledu na kvalitní mnohaletou Odnohovu práci se rozhodli napadat Odnohu jako prosťáčka, který je neschopný, koná nesmyslně, zbytečně. Každému, kdo se zabývá internetovými diskuzemi, je jasné, že tito dva se shlédli v primitivních nenávistných diskuzích na Novinkách.cz.

Zatím jsem nenašel na internetu tak kvalitní web, jako je Odnohův, který by se zabýval po léta komunální politikou, který by informoval podrobněji o událostech v obci, než informují obecní média. Díky Odnohovi se dostaneme blíž k pravdě, ke skutečnostem, které se na obecní úrovni upravují, přičesávají, nebo se o nich informuje nedostatečně. Jsem rád, že David Odnoha žije v Kosmonosech a že je ochoten stále ještě pokračovat.

A pro ty dva panáčky s předstíraným nadhledem, to jest pro Juru a Nececha : Pořiďte si své blogy, nebo weby a ukažte nám, jak se to má dělat. Zkuste, jaké je to udržet zájem čtenářů, zkuste psát tak, jak vy zatím nedokážete, to jest psát bez nenávisti, pravdivě, s úctou k lidem s jinými názory a se skutečným přehledem. Provést na něčím webu nenávistný, několikaslovní "výkřik" to dokáže každý neruda, každý křivák, nestydící se použít cokoliv k urážkám kohokoliv. A protože se blíží vánoce, dovolte, abych vám, panáčkové, popřál už teď : Trhněte si nohou! Pochopitelně svojí. A nejednou. A pokud vyskočíte co nejvýše vzhůru, v nejvyšším bodě si ubalte takovou, až uvidíte vánoční hvězdu a Santa Klause a Dědu Mráze. Uvidíte, jak vám hned bude líp. Buďte fit! Slunce v duši, pečlivě ukliďte v hlavě, i na vánoce nezapomeňte dát krávě.
Jura napsal(a) v Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 20:10
Vy musíte mít hodně nudnej život, když neustále a tolik let už řešíte životy druhých...
Bizon baskervillský napsal(a) v Pátek, 18 Prosinec 2015 12:41
Soukmenovče z jedné kosmonoské volební formace, můžete mi odpovědět na tuto otázku : Po Kosmonosech se vypráví, že příslušníci vašich úderných oddílů o víkendech žijí i s vaším guru na stromech na Babě a živí se tepelně neupravenými drobnými hlodavci, vybírají ptačí hnízda a konzumují kořínky a semínka lesních rostlin. Je tomu tak? Máte jenom dvě možnosti odpovědi na mou otázku : a) buď je to pravda, nebo za b) je to syrová skutečnost.

Nechápu, proč vy - duchovní elita Kosmonos - nemáte svůj web, nebo blog. Občané, kteří vás volili, by si tak mohli udělat lepší představu o vás, o tom kam směřujete, o tom, odkud vás na nás vypustili. Přimlouvám se zato, aby váš guru měl na webu či blogu svůj pravidelný sloupek nazvaný Okénko našeho milovaného vůdce.
 
David Odnoha napsal(a) v Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 16:08

Víte, nemohu a ani nechci házet všechny do jednoho pytle. To skutečně ne. Ale všechny ty negativismy vyjmenované v mém názoru výše se na jednání zastupitelstva a zastupitelů vyskytují. Není přeci možné kolegou zastupitelem veřejně pohrdat, urážet ho, nehledě na to, že citování ze soukromé korespondence, která nepatřila mě, je nehoráznost největšího kalibru.Jeden člověk se tohoto nikdy neštítil a v nastaveném trendu jede dál. Na konci předminulého období to byly útoky na Dlouhého či Procházkovou, v minulém období na Vaňka, Podlipného, Odnohu, teď na Blechu a Christova. Znemožnit, zesměšnit, urazit, udělat z člověka úplného nesvéprávného jedince. Tohle se děje, dva tři čtyři kolegové tomu nepokrytě fandí, ostatní prostě jen mlčí. Kdybych uměl pískat na prsty, včera pískám jak kdysi Havlová na Sládka. Vážím si všech slušných lidí v zastupitelstvu. Kéž by vás bylo víc, a kéž by někdo z vás našel odvahu říct "hele, to už stačilo". Vždyť i vám to muselo být krajně nepříjemné, nehledě k tomu, jak brumlali lidé na židlích pro veřejnost. Namísto toho by někteří zastupitelé snad i zatleskali nadšením. Svědčí to i o tom, v jaké době to žijeme. Tito lidé vyhrávají volby.

Pavel Janeček napsal(a) v Sobota, 26 Prosinec 2015 08:31
Pane Vlasto, v minulém volebním období jsem chyběl na 4 zastupitelstvech (jako divák) z toho plyne, že jsem Vás nejméně 4x musel vidět. Protože více než 3x byl přítomen pouze jeden člověk a ten navíc byl cca 10x i se mnou, tak si dovolím říct, že 8x jste tam nebyl Wink Buď méněkrát nebo jste soukmenovec VS... To byla jen matematická vsuvka. Co se zkusit podepsat? A pak začít diskutovat o skutečných problémech obce.
Vlasta napsal(a) v Neděle, 20 Prosinec 2015 15:04
Asi 8x.
Zase Občan napsal(a) v Neděle, 20 Prosinec 2015 11:58
Pane Vlastimile,nejsem člen Odnohova fanklubu,ale to co píšete není pravda. Kolikrát jste vy osobně byl na zastupitelstvu?Nebo jenom papouškujete to,co jste někde zaslechl?
Vlastimil Necech napsal(a) v Neděle, 20 Prosinec 2015 09:34
Neverim, ze byste piskal i kdybyste to nahodou umel. V dobach vaseho vlastniho pusobeni v zastupitelstvu mesta jste vzdy jen sedel, soupal nohama a pak alibisticky a "statecne" akorat prskal po internetech. Chytnete se za nos, popremyslejte a uzijte pokorne Vanoce!
pepa napsal(a) v Pátek, 18 Prosinec 2015 09:53
Možná máte v něčem pravdu,ale co se týká pana Christova,radši nebudu komentovat,prototože to by bylo možná na žalobu!!
Jura napsal(a) v Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 20:23
Pane redaktore, zase nepřesnosti. Havlová rozhodně na Sládka pískat nemohla, protože byl ve vazbě.
 
 
 

TOPlist

Archív



Tato webová stránka používá cookies. Používáním této stránky souhlasíte s jejich využitím. Chcete-li zjistit více informací o cookies a jak s nimi pracovat, použijte tento odkaz.

Používáním této stránky souhlasíte s využitím cookies pro zajištění funkce nástroje Google AdSense.